Reflections. - Boelen, Jan; Vanleuven, Hilde (Tongeren : Artuatuca Kunsterfgoed Festival Tongeren, 2004)
Een stad en haar historische sites in dialoog met actuele kunst. De stad Tongeren is het platform voor een tentoonstelling met actuele kunst. Tongeren is de oudste stad van België. Meer dan 2000 jaar geschiedenis hebben een uitzonderlijk rijk cultuurhistorisch erfgoed nagelaten. De schitterende verborgen historische lagen dienen als uitgangspunt voor een dynamische en hedendaags tentoonstellingsproject. Via ingrepen, projecten en integraties markeren de kunstwerken sporen en plaatsen ze leestekens en voetnoten bij de schijnbare vanzelfsprekendheid van deze complexe, organisch gegroeide situatie en zetten zo aan tot reflectie over deze plekken.
Allen, Phillip ; Antoni, Janine ; Bijl, Guillaume ; Calemma, Giovanni ; Calle, Sophie ; Coventry, Keith ; Donachie, Kaye ; Faust, Gretchen ; Hiorns, Roger ; Holzer, Jenny ; K., Alex ; Koschkarow, Alexej ; Krawen, Hendrik ; Lipski, Edward ; Robijns, Gert ; Varga Weisz, Paloma ; Viola, Bill ; Westwood, Martin
biog. per kunstenaar
Exhibition. Reflections. Tongeren. stad Tongeren. Artuatuca Kunsterfgoed Festival Tongeren. 01.07.2004-31.08.2004. De curatoren van deze tentoonstelling zijn Jan Boelen en Hilde Vanleuven. Verschillende locaties in Tongeren : Stadhuis, Basiliek, Begijnhof Ursulakapel, Begijnhofkerk, Oud Hospitaal, Moerenpoort, De Velinx, Buitenlocaties
boek