Mediale bemiddelingen. Over Vincent Dunoyer en anderen = Media mediations. On Vincent Dunoyer and others. - Dunoyer, Vincent; Haeghens, Hugo; Laermans, Rudi; Siegmund, Gerald (Maasmechelen : Cultureel Centrum Maasmechelen, 2003)
De actuele kunsten lijken door middel van de steeds toenemende digitalisering een metamorfose te ondergaan. Het inzetten van verschillende media beïnvloedt ons kijken en leidt tot een nieuwe - door media 'bewerkte' - interpretatie van de werkelijkheid. Het werk van choreografen in de hedendaagse dans wordt veelal 'gehermedieerd' door de toepassing van digitale en andere media waardoor er een nieuwe dimensie in d choreografie ontstaat. In Mediale bemiddelingen gaat Rudi Laermans mediatheoretisch in op het gebruik, het statuut en de werking van de media evernals het mediale en buitenmediale in de kusnten. De theoretische inzichten worden in de overige essays door o.m. Gerald Siegmund specifiek toegepast op Vanity en The princess project van choreograaf Vincent Dunoyer, die tot de conceptuele vernieuwers in de hedendaags dans behoort. Dunoyer gaat in zijn choreografieën op een bijzondere manier met media om en herdefinieert hierdoor de dans en de relatie met de toeschouwer indringend. Mediale bemiddelingen laat Vincent Dunoyer tenslotte zelf aan het woord in Solos for others (titre provisoire), een werktekst die hij schreef in voorbereiding van zijn nieuwe choreografie. De tekst geeft een inzicht in de manier waarop de choreograaf omgaat met het mediale in zijn werk.
werd uitgegeven naar aanleiding van de eenmalige try-out van Vincent Dunoyers nieuw werk Solos for Others (werktitel) op 25 februari 2003 in Cultureel Centrum Maasmechelen.
Engels
Nederlands
boek
Keywords: Dunoyer, Vincent