h5. : Hedah. - Hedah Centrum voor Hedendaagse Kunst, Maastricht (Maastricht : Hedah - Stichting Centrum voor Hedendaagse Kunst, 2000)
Hedah, Centrum voor Hedendaagse Kunst Maastricht bestaat vijf jaar. . Het dagelijks bestuur van Hedah, geassisteerd door vele medewerkers, initieert, coördineert en presenteert projecten op de meest uiteenlopende locaties. Bart van den Bosch, Marieke Bueters en Paul Devens hebben een vorm gevonden om de genoemde facetten zintuiglijk te maken. Opnieuw zijn de ruimtes waar kunstenaars bij Hedah werkten gefotografeerd en is er geluid opgenomen. De foto's en de opnamen bieden niet alleen een referentie aan de afgelopen periode, zij hebben ook een zelfstandige waarde binnen de vorm van het boek en binnen het audio gedeelte van de cd. Alle projecten die in de verschillende ruimten plaatsvonden zijn gedocumenteerd in het cd-romgedeelte van de cd. Er is via dit deel van H5 een reconstructie te maken van het programma van Hedah, zonder dat daar een duidelijke hiërarchie in is aangebracht. De auteurs stellen door de gekozen vorm de vraag waar het medium van deze publikatie dienend is en waar het haar eigen werkelijkheid maakt.
Nederlands
boek