Still/Move : David Claerbout, Dany Deprez, Stan Douglas, Hans Op de Beeck, Angel Vergara Santiago - Martens, Hans; Caermersklooster Provinciaal Centrum voor Kunst en Cultuur, Gent (Gent : Provincie Oost-Vlaanderen, 2003)
De tentoonstelling Still/Move toont werk van vijf kunstenaars die reflecteren over de status van het stilstaande beeld in de relatie tot de illusie van beweging, of omgekeerd de status van het bewegende beeld in relatie tot de illusie van stilstand. Beeldende kunstenaars stellen in tegenstelling tot de Mainstream filmmakers, evidenties in vraag. Waar in de moderne beeldindustrie alles om snelheid draait, zal de beeldende kunstenaar in tegenstroom de traagheid opzoeken. Tegenover helderheid plaatst hij het suggestieve, de duisternis of chaos. Tegenover het lineaire tijdsverloop stelt hij het simultane, synchronische of diachronische. Tegenover het narratief poneert hij een open vorm die kan ingevuld worden door de toeschouwer.
Biog. p. 127
Publicatie n.a.v. de tentoonstelling 'Still/Move: David Claerbout, Dany Deprez, Stan Douglas, Hans Op de Beeck, Angel Vergara Santiago' in het Caermersklooster Provinciaal Centrum voor Kunst en Cultuur in Gent, 04.10.2003-30.11.2003
boek
Keywords: Claerbout, David; Deprez, Dany; Douglas, Stan; Op de Beeck, Hans; Vergara Santiago, Angel