Neo. - Neo, Centraal Museum Utrecht, 27.09.2003- 04.01.2004; Blotkamp, Carel; Boersma, Linda; Brand, Jan; Brock, Bazon; Ex, Sjarel; von Graevenitz, Antje; Haks, Frans; Haveman, Mariëtte; Hoekstra, Froukje; Kieft, Ghislain; Kwaadgras, Evert; et al. (Utrecht : Centraal Museum, 2003)
Alessi ; Barney, Matthew ; Berlage, Hendrik P. ; Beuys, Joseph ; Bofill, Ricardo ; Boullée, Etienne-Louis ; Brandt, Edgar-William ; Burnham, Daniel Hudson ; Canova, Antonio ; Cézanne, Paul ; Chalayan, Hussein ; Cuypers, Joseph Theodorus Johannes ; Cuypers, Pierre Joseph Hubert ; Dali, Salvador ; Duchamp, Marcel ; Eisenman, Peter ; Erskine, Ralph ; Fornasetti, Piero ; Friedrich, Caspar David ; Gallé, Emile ; Garnier, Charles ; Gaudi, Antonio ; Gauguin, Paul ; Gilbert & George ; Graves, Michael ; Greenaway, Peter ; Henselmann, Hermann ; Horta, Victor ; Jencks, Charles Alexander ; Koolhaas, Rem ; Koons, Jeff ; Kunc, Milan ; Lalique, René ; van Lamsweerde, Inez ; Le Corbusier ; Lichtenstein, Roy ; Mebes, Paul ; Mendini, Alessandro ; Moore, Charles ; Ontani, Luigi ; Picasso, Pablo ; Pierre et Gilles ; Portoghesi, Paolo ; Sherman, Cindy ; Sottsass, Ettore ; Starck, Philippe ; Stern, Robert ; Stirling, James ; Taut, Bruno ; Thonet, Gebrüder ; Tiffany, Louis Comfort ; Tigerman, Stanley ; Venturi, Robert ; Versace, Gianni ; Viktor & Rolf ; Visser, Carel ; Warhol, Andy
Wat betekent NEO in de kunstgeschiedenis, wetenschap, architectuur, stedenbouw, industriële vormgeving, binnenhuisarchitectuur, schilderkunst, mode, film- en videokunst ? Dit boek presenteert tal van gerenommeerde auteurs die hun visie geven op dit omstreden kunstbegrip. Ruim 400 afbeeldingen tonen de hoogtepunten uit Neo-stijlen van de laatste 250 jaar. In een glossarium van A tot Z beschrijven meer dan 300 lemma's begrippen, stromingen, kunstenaars, architecten, ontwerpers, theoretici en artefacten die typerend zijn voor NEO in de kunst.
boek