Monique Ramakers : Het mens - dier - een homp vlees. - Stichting Galerie De Kroon Tilburg; Ramakers, Monique (2003)
De inspiratie voor haar huidig werk is de verwrongen machtsverhouding tussen mens en dier. Het misbruik dat de mens maakt van zijn positie. Het dier dat gezien wordt als gebruiksvoorwerp, consumptiemateriaal. De mens is voor haar ook een zoogdier, een homp vlees. Maatschappelijk zijn de dieren gedegradeerd en gebruiksgoed. Dit geeft ze in haar werk weer zonder belerend te zijn. Het is de visie van een buitenstaander, een toeschouwer die waarneemt en constateert. Voor deze expositie heeft ze voornamelijk organische materialen en vormen gemanipuleerd.
biog., presentaties, publicaties [1 p.]
Nederlands
Exhibition. Monique Ramakers : Het mens - dier - een homp vlees. Stichting Galerie De Kroon Tilburg. 2003-05-10. 2003-06-27
boek
Keywords: Ramakers, Monique