Urban Views : Streuli - Basilico. - Boomkens, Rene; Fuchs, Rudi H.; Visser, Hripsimé (Rotterdam : NAi Uitgevers, 2000)
De fotografen Beat Streuli en Gabriele Basilico vertegenwoordigen twee radicaal verschillende visies op de eigentijdse stad; Streuli legt het urbane levensgevoel vast in levensgrote kleurenfoto's van anonieme passanten in miljoenensteden. Basilico maakt zwart-wit beelden van post-industriële steden, waarbij hij zich concentreert op structuur en architectonisch vormenspel. Hun werk prikkelt tot nadenken over identiteit en beeldvorming van de moderne metropool.
biog., ind. tent., gr. tent., bibliog. p. 215-219
Streuli / Basilico : Urban Views, Stedelijk Museum Amsterdam, 12 februari 2000 tot 16 april 2000
Nederlands & Engels
boek
Keywords: Streuli, Beat; Basilico, Gabriele