Dit is For Real : een voorstel tot Gemeentelijke Kunstaankopen 1999/2000. - Lutgerink, Femke; Mulder, Arjen; Seijdel, Jorinde; Visser, Hripsimé; van Nieuwenhuyzen, Martijn; Stedelijk Museum Amsterdam (Rotterdam : NAI Uitgevers, 2000)
For Real toont het werk van een aantal Amsterdamse kunstenaars. Zij maken deel uit van een jonge generatie die zich weinig gelegen laat liggen aan traditionele opvattingen over het kunstenaarsschap. Met zichtbaar gemak bewegen zij zich in en tussen de werelden van kunst, media en entertainment. In hun werk vermengen zich documentaire en fictionele genres. Schijnbaar authentieke, waarheidsgetrouwe beelden worden onderuitgehaald met effecten en beeldcodes die aan de media zijn ontleend. Als regisseurs laten deze kunstenaars figuranten het echte leven naspelen in performances, installaties, workshops, interventies in de openbare ruimte, film, video, fotografie, internetprojecten en schilderkunst.
Aarsman, Hans ; Barz, Angelica ; van Brummelen, Lonnie ; Chiko & Toko ; DEPT ; Diederix, Elspeth ; Gaba, Meschac ; Dröge Wendel, Yvonne ; Homan, André ; Fow, Pyng Hu ; Jodi ; Johannesma, Rob ; KKEP ; Komen, A.P. ; Murphy, Karen ; Kruip, Germaine ; Lancel, Karen ; Lester, Gabriël ; van der Meer, Hans ; Nakazaki, Mayumi ; Post, Liza May ; de Rijke, Jeroen de & Rooij, Willem ; Rudelius, Julika ; Sassen, Vivian ; Schaap, Femke ; Schuurman, Marike ; Solomon, Debra ; Stig, Martine ; Strömberg, Pär ; Tee, Jennifer ; Visser, Barbara
biog., ind. tent., gr. tent. p. 120-125
For Real, Stedelijk Museum Amsterdam, 7 oktober - 10 december 2000
Nederlands & Engels
boek
Keywords: Amsterdam