De Kunstberg : van Hofberg tot Kunstberg. De Kunstberg : een verhaal apart. - Auden, W.H.; Celis, Marcel M.; Couvreur, Manu; Struelens, Jan (Brussel : Koning Boudewijnstichting Brussel, 2000)
Deze publieksgerichte publicatie verschijnt naar aanleiding van Brussel, Europese cultuurstad van het jaar 2000. Ze sluit aan bij een reeks van initiatieven die de Koning Boudewijnstichting opzet om de Kunstbergwijk te herwaarderen. Zo droeg de Stichting bij tot de financiering en de ontwikkeling van studies waardoor allerlei infrastructuurwerken in het verlengde van het Charter voor de inrichting van het Koninklijk Tracé konden plaatsvinden : de herinrichting van de Ravensteinstraat, de ontsluiting van de archeologische site onder het Koningsplein, de aanleg van een verbinding tussen het voormalige paleis van Keizer Karel en het Museum van de Dynastie / Memoriaal Koning Boudewijn, de heraanleig van de Albertinatuin en van de Beeldentuin, en de vernieuwing van de verlichting op de Kunstberg. Sommige werken zijn al voltooid, andere staan in de loop van 2000 in de steigers.
keerdruk
Nederlands
De Kunstberg... stad op de helling : Laboratorium voor de stad van morgen, Brussel 2000, 25.10 - 17.12.2000
boek
Keywords: Brussel