Buren. - Berndes, Christiane; Gartz, Wineke; Guldemond, Jaap; Langenberg, Sjaak; Lubbers, Frank; Schmidt, Dierk; de Voort, Mark van; Van Abbemuseum, Eindhoven (Eindhoven : Van Abbemuseum Eindhoven, 2000)
Dit boek geeft een beeld van de ideeënwereld van een vijftiental jongere kunstenaars. De titel Buren slaat op het feit dat ze allemaal een band hebben of hebben gehad met de geografische plek van het Van Abbemuseum : de provincie Noord-Brabant. Ze zijn er geboren, ze wonen, werken of studeren en of ze hebben dat vroeger gedaan. Buren blijven niet altijd buren. Nu woont en werkt het merendeel van hen in uiteenlopende plaatsen buiten de provincie, zoals Amsterdam, Rotterdam, London of Berlijn. We hebben ze tijdelijk weer bijeengebracht in een tentoonstelling en in dit boek. De grootste overeenkomst in hun werk is misschien wel de verscheidenheid ervan. Ze representeren geen stroming, hun artistieke posities zijn verschillend, en al leven ze in dezelfde wereld, hun kijk daarop is vijftien maal anders.
Bakker, Thomas ; Bijl, Marc ; Gartz, Wineke ; Heijne, Mathilde ter ; Klomberg, Diederik ; Langenberg, Sjaak ; van Lieshout, Dirk ; van Lieshout, Erik ; Maas, Phoebe ; Maas, Steffen ; Malherbe, Laurent ; Offerman, Jeroen ; van Osch, Paul ; Rouppe van der Voort, Alexandra ; Speakman, William
biog., ind. tent., gr. tent., bibliog. p. 134-149
Nederlands
Buren. Van Abbemuseum Eindhoven. 2000-12-09. 2001-02-04
boek
Keywords: Brabant; Nederland