Mark Manders : Singing Sailors (2). - Langelaar, Marije; Manders, Mark (Amsterdam : Roma Publications Amsterdam, 2003)
Dit is de Nederlandse bewerking van een oorspronkelijk Engelstalige uitgave die is verschenen naar aanleiding van de solotentoonstelling van Mark Manders in Art Gallery of York University te Toronto in 2002. Dit boek is onder te verdelen in 3 delen. Het eerste deel bevat drie interviews met Mark Manders door de Nederlandse dichter Marije Langelaar en gaat in op een aantal recente werken en tentoonstellingen. Na een algemeen eerste interview legt het tweede de nadruk op de tentoonstelling in Toronto. Het derde interview gaat uitgebreid in op het werk Reduced Rooms with Changing Arrest dat te zien was op Documenta 11 te Kassel. Het tweede deel van het boek bevat illustraties en korte beschrijvingen van een ruime selectie werken die gemaakt zijn tussen eind jaren tachtig en heden. Het derde en laatste deel toont een overzicht van recente publicaties die gemaakt zijn in nauwe samenwerking met grafisch ontwerper Roger Willems van ROMA Publications.
Dutch - size reduced - edition of the catalogue 'Singing Sailors'.
biog., ind. tent., gr. tent., prijzen p. 117-118
Nederlands
boek
Keywords: Manders, Mark