Het oorkussen van de Melancholie. - Késenne, Joannes; Museum voor Schone Kunsten Gent (Gent : Museum voor Schone Kunsten, 2000)
Servranckx, Victor ; Piccart, Robert ; Daubigny, Charles-François ; Baertsoen, Albert ; Degouve de Nuncques, William ; Spilliaert, Léon ; Laermans, Eugene ; Dujourie, Lili ; Jorno, Cécile ; Carlier, Jan ; Mellery, Xavier ; Braeckman, Dirk ; Khnopff, Fernand ; Toorop, Jan ; Vercruysse, Jan ; Smits, Jacob ; Horsfield, Craigie ; Minne, George ; de Heere, Lucas ; De Bruycker, Jules ; Ensor, James ; Zlamany, Brenda ; Hendricksz van Zuylen, Jan ; Daems, Walter ; Warhol, Andy ; Kapoor, Anish ; Magnasco, Alessandro ; van Coninxloo, Gillis ; van den Berghe, Frits ; Redjaian, Haleh ; Dumas, Marlene ; van den Abeele, Josse ; Willinck, Albert Carel ; Kotsch, Roeland ; de Keuninck, Kerstiaen ; Richter, Gerhard ; Redon, Odilon ; Verhaeghe, Jan ; Clarysse, Johan ; Fainaru, Belu-Simion ; Van Imschoot, Jan ; Vandenberg, Philippe ; Raveel, Roger ; Vandevelde, Ludwig
De tentoonstelling maakt deel uit van het project Melancholie i.s.m. Universiteit Gent, Faculteit Letteren en wijsbegeerte, Leerstoel Karel Geirlandt ; Stad Gent, Museum voor Schone Kunsten & Stedelijk Museum voor Actuele Kunst ; Galerie Fortlaan 17, Gent ; Galerie S. & H. De Buck, Gent ; Galerie De Lege Ruimte, Gent ; Jantar ; Koninklijk Muziekconservatorium, Gent
Nederlands
Het oorkussen van de Melancholie, Museum voor Schone Kunsten, Gent, 20 december 2000 - 25 februari 2001.
boek