Autour de la marge. - Art en Marge, Bruxelles; Concertgebouw Brugge; Bultiau, Olivier; Charlier, Jacques; Delrue, Ronny; Fol, Carine; Gaillard, Frédéric; Gérard, Bruno; Maes, Kurt; Muylle, Pierre; Preszow, Gerard; Remacle, Christine; et al. (Brussel : Art en Marge, 2002)
Kanttekening toont werk van vier Outsiders en vier Insiders die samenwerkten tijdens een workshop van één week. Hoewel de werken van personen met een verstandelijke handicap voortkomen uit een zeer persoonlijke, dikwijls hermetische kijk op de werkelijkheid, toch toont hun oeuvre analoge creatieve intenties en conceptuele en technische gelijkenissen met die van professionele kunstenaars. De keuze van de vier personen met een verstandelijke handicap die deelnamen aan het project (Heide De Bruyne, Hendrik Heffinck, Christine Remacle en Alexis Lippstreu) werd gemotiveerd door de wil om de vastgeankerde clichés en vooroordelen over de creatieve uitingen van deze mensen te bestrijden : zij maken niet enkel kinderachtige kleurrijke tekeningen en hun werken schrijven zich volwaardig in de hedendaagse kunstscène in.
Engels
Frans
Nederlands
Autour de la marge / Kanttekening / Cross over the mind, Concertgebouw Brugge / Art en Marge a.s.b.l. - v.z.w. Brussel, 18.05 - 16.08.2002
Kanttekening een coproductie Brugge 2002, culturele hoofdstad van Europa en Art en Marge werd opgenomen in het project Octopus in het kader van Brugge 2002 i.s.m. A Prior
boek
Keywords: Charlier, Jacques; Delrue, Ronny; Gaillard, Frédéric; Verschueren, Bob