Verticaal Ritme : Marc Peire : Blokfluitcomposities opus 1-5 - Wouter M. Hessels : vijf dichtexperimenten. - Hessels, Wouter M.; Peire, Marc (Gent, : Ludion, 2000)
Een beeld-muziek-woord-relatie, zo zou je Verticaal ritme kunnen omschrijven. Met zijn Vijf dichtexperimenten (Verticalitijd, Rits Verticaal, Over Kunst, Hoog-Laag-Midden, ARAMrush) schept Wouter M. Hessels een poëtische verhouding tussen het beeldend verticalisme van Luc Peire en de rijke klankenwereld van de blokfluitcomposities (opus 1-5 : Verticaal ritme, Klankbeeld, Gekleurde klanken, Signina, Aram) van Marc Peire. Deze uitgave toont aan hoe diverse kunstdisciplines elkaar de hand reiken. Op een bijbehorende cd-opname zijn blokfluitcomponist Marc Peire en dichter-taalkunstenaar Wouter M. Hessels te beluisteren als vertolkers van hun eigen artistieke creaties. Via partituur, teksten en opname brengt Verticaal ritme een creatief project binnen handbereik van ervaren blokfluitisten en voordrachtkunstenaars. Maar ook muziekstudenten en muziek- en poëzieminnende lezers en luisteraars kunnen dankzij deze editie optimaal genieten van een uniek muziek-taal-experiment.
Biog. p. 29
Nederlands
boek
Keywords: Peire, Luc