Yael Davids : No Object. (Amsterdam : Artimo Foundation Amsterdam, 2002)
Het werk van beeldend kunstenaar Yael Davids bestaat uit foto's en videoinstallaties maar vooral uit performances. Gezien de tijdelijke aard van veel van Davids werken vormen presentatie en documentatie van het werk een terugkerend probleem. In tentoonstellingen maakt zij meestal gebruik van video's en foto's maar Davids zocht ook naar een andere vorm. Voor deze publicatie nam zij de tijdelijkheid van haar werk als uitgangspunt, en wilde ze proberen de ervaring van het moment en de menselijke aanwezigheid te vangen. Vanuit deze gedachte kwam zij op het idee om voor dit boek theaterteksten te laten schrijven. Snejanka Mihaylova, een jonge schrijfster/filosofe uit Bulgarije, schreef speciaal voor dit boek drie monologen, geïnspireerd op drie van Davids' performances. Daarnaast schreef zij een filosofische reflectie op het werk, een zogenaamde neutral text die ingaat op de werken zoals zij zich manifesteren nadat de menselijke aanwezigheid eruit is verdwenen.
biog. p. 143
Engels
boek
Keywords: Davids, Yael