Rinke Nijburg : De kruisweg 14 staties. - De Merode, Willem; Eliot, T. S. (Thomas Stearns), 1888-1965; St. Werenfridusparochie Elst (Arnhem : Hubertuspers, 2000)
De oorspronkelijke tekeningen van De Kruisweg : 14 staties van Rinke Nijburg zijn gemaakt met houtskool en papier op Hahnemühle zuurvrij papier, afmeting 70 x 100 cm. De eerste en de laatste tekening Maria met spiegel nr. 1 en 14 ontstonden respectievelijk in 1996 en 1997. De tekeningen nr. 2 t/m 13 werden gemaakt in 1999 ter gelegenheid van de kunstmanifestatie Tijd maak je in Elst (Gelderland). Gedurende tien dagen (14 - 24 oktober) was de kruisweg te zien in de r.k. St. Werenfridusparochie. Om de reeds aanwezige kruisweg van E; de Fernelmont (1873-1917) recht te doen hingen de 14 nieuwe staties boven de oude. Aansluitend werden de tekeningen tentoongesteld in het Spinozagebouw van de Katholieke Universiteit Nijmegen (26 oktober - 14 december). Tijdens de Veertigdagentijd van 2000 (8 maart - 30 april) werden ze tentoongesteld in de r.k;. parochie Onze Lieve Vrouw Koningin van de Vrede in De Pijp in Amsterdam. Opnieuw werden alle 14 staites boven de aanwezige staties uit 1925 van Lodewijk Schelfhout geplaatst. Deze uitgave verscheen op Aswoensdag 8 maart 2000 ter gelegenheid van de tentoonstelling De kruisweg : 14 staties en Onvoltooide kruisweg, 7 staties van Rinke Nijburg in de Vredeskerk en de expositieruimte De Tribune.
Engels
Nederlands
Rinke Nijberg : De kruisweg : 14 staties / The 14 Stations of the Cross, St. Werenfridusparochie Elst, 14 - 24 oktober 2000
boek
Keywords: Nijburg, Rinke