Misschien het tedere begrijpen - dichter bij kunst - Smeyers, Jos; Aafjes, Bertus; Achterberg, Gerrit; Alstein; Anker, Robert; Arbeid, Guido; Bernlef, Jan; Boeken, Hein; Bonneure, Fernand; Boutens, P.C.; Buckins, P.G.; Buddingh, C.; et al. (Leuven : Davidsfonds Leuven, 1999)
Uit deze dichterlijke fascinatie voor het doek ontstond dit schitterende geschenkboek, waarin meer dan 80 schilderijen een plaats vinden naast ruim 120 gedichten. Om oeverloos te genieten van poëzie en schilderkunst.
Angelico, Fra ; Appel, Karel ; Bacon, Francis ; Balthus ; Blake, William ; Bosch, Hieronymus ; Bouts, Dirk ; De Braekeleer, Henri ; Broodthaers, Marcel ; Burssens, Jan ; Chagall, Marc ; Clouet, François ; Cranach, Lucas ; Delvaux, Paul ; Duchamp, Marcel ; Dürer, Albrecht ; Ensor, James ; Ernst, Max ; Gauguin, Paul ; Gericault, Théodore ; Giacometti, Alberto ; Goes, Hugo Van der ; van Gogh, Vincent ; Goya ; De Hooch, Pieter ; Hopper, Edward ; Jespers, Floris ; Khnopff, Fernand ; Klee, Paul ; Klimt, Gustav ; Koch, Pyke ; Magritte, René ; Mara, Pol ; Marc, Franz ; Matisse, Henri ; Miro, Joan ; Mondriaan, Piet ; Monet, Claude ; Munch, Edvard ; Peire, Luc ; Permeke, Constant ; Picasso, Pablo ; Pourbus, Pieter ; Renoir, Auguste ; Rossetti, Dante Gabriel ; Rousseau, Henri ; van Ruisdael, Jacob ; Van Rysselberghe, Theo ; Saenredam, Pieter ; Schiele, Egon ; Slabbinck, Rik ; Spilliaert, Léon ; Stuck, Franz von ; Velázquez, Diego ; Leonardo
Nederlands
boek