Deel 1 - België : Een verkenning langs de Europese Grenzen op het terrein van de Hedendaagse Beeldende Kunst. - Deckmyn, Nicolas; Flemming, Klaus; Pas, Johan; Rilke, Rainer Maria; Wismans, Joop (Venray (Nederland) : Stichting Odapark, 1999)
Tot en met het jaar 2002 exposeren Europese kunstenaars hun visie op de wereld. Stichting Odapark wil hiermee bezoekers in de gelegenheid stellen kennis te maken met hedendaagse beeldende kunst in Europa. De Belgische visie is de eerste in deze reeks, die vervolgd zal worden door nog vijf landenpresentaties. Ieder land exposeert zes maanden waarbinnen een aantal deeltentoonstellingen wordt opgezet, dit aantal kan per land variëren. Bij België zijn dat er die, waarvan de eerste loopt van 18 juni t/m 29 augustus 1999, de tweede van 4 september t/m 29 oktober 1999 en de derde van 6 november 1999 t/m 2 januari 2000. Van ieder land wordt een catalogus uitgegeven, elk passend binnen het vormgevingsconcept van deze eerste uitgave. Iedere catalogus bevat een impressie van het werk van deelnemende kunstenaars.
Nederlands
kunstcatalogus
Keywords: Vertessen, Liliane; Lafontaine, Marie-Jo; Zhou, Shanglie; Van Isacker, Philip; Gees, Paul; De Bruyckere, Berlinde; Buggenhout, Peter; Bolenz, Ulrike; Gentils, Frans; België