Vladimir Skoda. - Atelier 340 Muzeum, Jette; Galeria Miejska Arsenal Poznan; Wilhelm-Hack-Museum, Ludwigshafen; im Körnhäuschen, Aschaffenburg; Greff, Jean-Pierre; von Mengden, Lida; Wodek; de Leemput, Henri van (Brussel : Atelier 340 Muzeum Jette, 1998)
Jean-Pierre Greff en Lida von Mengden onderzoeken elk in detail het werk van de Franse kunstenaar van Tsjechische oorsprong Vladimir Skoda. Ze gaan in op zijn eerste kennismakingen in 1973 met de Arte Povera, de minimale en conceptuele kunst, de Franse beweging. Supports-Surfaces, César en Fontana, de transformatie van de materie, het werken met ijzer en staal, het gebruik van de manuele en industriële smederij, de lange weg naar de bolvorm, zijn belangstelling voor de kosmologie, Étienne-Louis Boullée en de slinger van Foucault, de virtuele ruimten en de beweging... Een uitgebreid gesprek tussen de kunstenaar en Henri van de Leemput vervolledigt deze twee studies. Deze teksten en de meer dan tweehonderdvijftig afbeeldingen, de volledige biografie en bibliografie maken van deze publicatie een referentiewerk over een van de meest opmerkelijke beeldhouwers van de laatste vijfentwintig jaar.
bibliog., videog. p. 430-440, coll. p. 441
biog. P. 420-421, tent. p. 422-429
Duits
Engels
Frans
Frans & Nederlands & Engels & Duits
Keywords: Skoda, Vladimir