Bruneau '88 : Overbooking. - Museum van Hedendaagse Kunst, Antwerpen; Het Andere Boek, Antwerpen; Vlaams Cultureel Centrum, De Brakke Grond, Amsterdam; Eriks Belgium NV, Antwerpen; Kunstverein Schwerte, Schwerte; Wilkov Goldfeder Gallery, New York (Antwerpen : Bremberg Art & Management bv., 1988)
In de tentoonstelling ‘Overbooking’ toont Bruneau portretten van 32 auteurs. De tekeningen die hij maakte van Joyce, Twain, Gide en Beckett vertonen enerzijds een verrassende gelijkenis met de historische documenten die ons van hen bekend zijn, terwijl anderzijds de zuivere sobere taal van Bruneau ze bijna synthetisch verbetert. Zijn werk is niet te herleiden tot comics, illustraties of karikaturen
biografie
Bruneau '88 : Overbooking, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, 12.11.88 - 8.1.89 ; Het Andere Boek, Antwerpen, 15.10.88 - 16.10.88 ; Vlaams Cultureel Centrum, De Brakke Grond, Amsterdam, 25.2.89 - 13.3.89 ; Eriks Belgium NV, Antwerpen, 24.3.89 - 16.4.89 ; Kunstverein Schwerte E.V., 22.4.89 - 20.5.89 ; Wilkov Goldfeder Gallery, New York, 6.10.89 - 5.11.89
Nederlands
kunstcatalogus
Keywords: Bruneau