I skuggan av ljuset : Fotografie och systematik I Konst. Vetenskap och vardagsliv. (Stockholm : Moderna museet, 1998)
Ajamu ; Akin, Gwen ; Allah, Faisal Abdu' ; Arbus, Diane ; Bailey, David A. ; Becher, Bernd & Hilla ; Beecroft, Vanessa ; Bellocq, Ernest James ; Benson, Philip J. ; Bertillon, Alphonse ; Blossfeldt, Karl ; Boltanski, Christian ; de Boulogne, Duchenne ; Bourneville, D.M. ; Braun, Adolphe ; Brothers, The Kilburn ; Bucklow, Chris ; Burson, Nancy ; Campbell, Alfred ; Curtis, Edward Sheriff ; Dammann, Carl W. ; Darwin, Charles ; Dera, Cor ; Diamond, Dr. Hugh W. ; Dyche, Ernest ; Edgerton, Harold ; Elfelt, Peter ; Fellig), Weegee (Arthur ; Fenton, Roger ; FitzGerald, William ; Fontcuberta, Joan ; Galdi, V. ; Galton, Sir Francis ; Gloeden, Baron Wilhelm von ; Goodwin, Henry B. ; Graham, Dan ; Gregory, Joy ; Hedlund, Maria ; Henry, M.M. ; Hering, Henry ; Hiller, Susan ; Ingelevics, Vid ; Jolicoeur, Nicole ; Knorr, Karen ; Koester, Joachim ; Kristensson, Anders ; van Lamsweerde, Inez ; Levine, Sherrie ; Lewis, David ; LeWitt, Sol ; Lombroso, Cesare ; Ludwig, Allan ; Lum, Ken ; Marey, Etienne Jules ; Muybridge, Eadweard ; Nilsson, Lennart ; Pippin, Steven ; Pluschow, G. ; Purcell, Rosamond Wolff ; Regnard, P. ; Renger-Patzsch, Albert ; Röntgen, W.K. von ; Ross, Richard ; Ruscha, Edward ; Sander, August ; Serrano, Andres ; Sheard, Dr. Tim ; Sherman, Cindy ; Sidén, Ann-Sofi ; Simpson, Lorna ; Spence, Jo ; Spender, Humphrey ; Steichen, Edward ; Stillman, J.D.B. ; Stone, Sir Benjamin ; Strömholm, Christer ; Struth, Thomas ; Sugimoto Hiroshi ; Svenson, Arne ; Swinton, A.A. Campbell ; Warhol, Andy ; Wearing, Gillian ; Weems, Carrie Mae ; Winquist, Rolf ; Yamanaka, Manabu
I skuggan av ljuset : Fotografie och systematik I Konst. Vetenskap och vardagsliv, Moderna Museet, Stockholm, 1998
kunstcatalogus