Het Symbolisme in Europa. - Ebbinge-Wubben, J.C.; Hammacher-van den Brande, Renilde; Hofstätter, Hans H.; Lacambre, Geneviève; Russoll, France; Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel; Staatliche Kunsthalle, Baden-Baden; Grand Palais, Paris (Rotterdam : Museum Boymans Van Beuningen, 1975)
Aman-Jean, Edmond ; Beardsley, Aubrey Vincent ; Bernard, Emile ; Böcklin, Arnold ; Borissov-Moessatov, Victor Elpidiforovitsj ; Burne-Jones, Edward ; Carrière, Eugène ; De Chirico, Giorgio ; Crane, Walter ; Degouve de Nuncques, William ; Delville, Jean ; Denis, Maurice ; Derkinderen, Antonius Johannes ; Egedius, Halfdan ; Enckell, Magnus ; Ensor, James ; Fantin-Latour, Henri ; de Feure, Georges ; Filiger, Charles ; Gallen-Kallela, Akseli ; Gauguin, Paul ; Gual Queralt, Adria ; Guirand de Scevola, Lucien Victor ; Hawkins, Louis Welden ; Hodler, Ferdinand ; Hofmann, Ludwig von ; Keller, Ferdinand ; Khnopff, Fernand ; Klimt, Gustav ; Klinger, Max ; Koesnetsov, Pavel Warfolomeivitch ; Kubin, Alfred ; Kupka, Frantisek ; Lacombe, Georges ; Lévy-Dhurmer, Lucien ; List, Wilhelm ; Mackintosh, Charles Rennie ; Maillol, Aristide ; Malczewski, Jacek ; Marées, Hans von ; Martin, Henri ; Martini, Alberto ; Masek, Vitezlay Karel ; Maurin, Charles ; Mehoffer, Jozef ; Mellery, Xavier ; Menard, Emile Rene ; Millais, John Everett ; Minne, George ; Moore, Albert Joseph ; Moreau, Gustave ; Mucha, Alphonse ; Munch, Edvard ; de Nerée tot Babberich, Christophe Karel Henri ; Osbert, Alphonse ; Pellizza Da Volpedo, Giuseppe ; Petrov-Vodkine, Koezma Sergeivitsj ; Preisler, Jan ; Previati, Gaetano ; Puvis de Chavannes, Pierre ; Ranson, Paul ; Redon, Odilon ; Roland Holst, Richard Nicolaus ; Rops, Félicien ; Rossetti, Dante Gabriel ; Schwabe, Carlos ; Segantini, Giovanni ; Séon, Alexandre ; Sérusier, Paul ; Sidaner, Henri Le ; Simberg, Hugo ; Sohlberg, Harald ; Sonrel, Elisabeth ; Spilliaert, Léon ; Strathmann, Carl ; Stuck, Franz von ; Thorn Prikker, Johan ; Toorop, Jan ; Vallotton, Félix ; Vinoles, Juan Brull ; Vogeler, Heinrich ; Vroebel, Michael Alexandrovitsch ; etc.
+ 1 ex. duitse versie : Symbolismus in Europa, 271 p., Staatliche Kunsthalle Baden-Baden, 1976
Het Symbolisme in Europa / Symbolismus in Europa, Museum Boymans-Van Beuningen, Rotterdam, 14 november 1975 - 11 Januari 1976 ; Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel, 23 januari - 7 maart 1976 ; Staatliche Kunsthalle, Baden-Baden, 20 maart - 9 mei 1976 ; Grand Palais, Paris, 21 mei - 19 juli 1976
biografie
Nederlands & Duits
boek