Mark groet de dingen. - Jacobs, Maurice; van Ostaijen, Paul (Leuven : De Kunstbank vzw, 1995)
"Mark groet 's morgens de dingen". We kennen allemaal de titel van het bekende gedicht van Paul Van Ostayen. De kleine Mark ontwaakt en groet de alledaagse dingen die hem omringen. Groter wordende verliezen we vaak dit vermogen tot verwondering. Met dit boekje willen we een bijdrage leveren om de wereld opnieuw te bekijken met de verwonderde ogen van een kind.
Dit boekje hoort bij een tentoonstelling van artisanale ontwerpen van Vlaamse kunstenaars. In didactische reeksen worden kunstvoorwerpen ontleed en geduid qua materie, vorm en functie. Bekers, vazen, serviezen, stoelen, textiel en zoveel andere dingen, we hebben er allemaal dagelijks mee temaken. Door de analyse van de hoedanigheden van met liefde en zorg ontworpen en vervaardigde voorwerpen zien we onze omgeveing bewuster en verrijken we ons leven.
Versluys, Luk ; Van Houtte, Frank ; de Velde, Roos Van ; Dillen, Jan ; Declerck, Pierre ; van Zijst, Jan Willem ; van der Burght, Angela ; Klaps, Jo ; Kuyl, Joris ; Elst, Jan Vander ; Devriendt, Jos ; Vanderhallen, Luk ; De Mits, Trees ; Boucquet, Lieven ; Dessauvage, Tjok ; Stockmans, Piet ; van Houtte, Lode ; Biest, Francine Van Der ; Mees, Marie ; Doclo, Violette ; Van Heyghen, Brigitte ; De Winkel, Dorothea Van ; Vermeersch, Vera ; Van Severen, Maarten ; Van Severen, Fabiaan ; Dewulf, Koenraad ; Vanderhallen, Luk ; Vandevelde, Willy ; Van Praet, Frans ; De Elf ; Rombouts, Guy ; Droste, Monica
Nederlands
Mark groet de dingen, De Kunstbank - Centrum voor Hedendaagse Beeldende Kunst Leuven, 1994
boek