Malerei in Österreich 1945-1995 : Die Sammlung Essl - Essl, Agnes & Karlheinz; Kos, Wolfgang; Schmied, Wieland; Künstlerhaus Wien (München : Prestel Verlag, 1996)
Anzinger, Siegfried ; Attersee, Christian Ludwig ; Bohatsch, Erwin ; Brandl, Herbert ; Brauer, Arik ; Brus, Günter ; Caramelle, Ernst ; Damisch, Gunter ; Eisler, Georg ; Frohner, Adolf ; Gironcoli, Bruno ; Hauser, Johann ; Hausner, Rudolf ; Helnwein, Gottfried ; Hollegha, Wolfgang ; Hundertwasser ; Jungwirth, Martha ; Kamlander, Franz ; Kocherscheidt, Kurt ; Kogelnik, Kiki ; Kogler, Peter ; Kowanz, Brigitte ; Lassnig, Maria ; Lehmden, Anton ; Messensee, Jürgen ; Mikl, Josef ; Nitsch, Hermann ; Oberhuber, Oswald ; Pichler, Walter ; Pongratz, Peter ; Prachensky, Markus ; Rainer, Arnulf ; Ringel, Franz ; Rockenschaub, Gerwald ; Scheibl, Hubert ; Schmalix, Hubert ; Staudacher, Hans ; Tschirtner, Oswald ; Walla, August ; Weiler, Max ; Zechner, Johanes ; Zitko, Otto
2 exemplaren: 1 Duitstalige versie + 1 Engelstalige versie
biog., tent. per kunstenaar
Malerei in Österreich 1945-1995 - Die Sammlung Essl /Austrian Painting 1945-1995 : The Essl Collection, Künstlerhaus Wien, 1.3. bis 7.7.1996
Duits & Engels
kunstcatalogus
Keywords: Oostenrijk