Anthology of Polish experimental animation - Merczyński, Michal (Warsaw : Polskie Wydawnictwo Audiowizualne, 2008)
Disc 1. ## Oko i ucho=The eye and the ear ## Był sobie raz...=Once upon a time... ## Sztander Młodych=The banner of youth ## Kineformy=Cinéforms ## Tam i tu=Here and there ## Somnambulicy=Somnambulists ## Prostoka̜t dynamiczny=The dynamic rectangle ## Test 1 ## Demony=Demons ## Stomp ## Muka ## lll ## 1-39-C. ## ##Disc 2.## Słodkie rytmy=Sweet rhythms ## Sam sobie sterem=Oneself at the helm ## Replika=replica ## Nowa ksia̜żka=New book ## Oj! Nie moge̜ sie̜ zatrzymać!=Oh, I can't stop! ## Portret=Portrait ## Martwy cień=Dead shadow ## Linia=Line ## Pierwszy film=The first film ## Blok=Block ## Odpryski=Splinters ## Video-disc ## Zoopraxiscope. ## ##Disc 3. ##Plaża=Beach ## Copyright by film Polski MCMLXXVI ## Słońce-film bez kamery=Sun: a non-camera film ## Co widzimy po zamknie̜ciu oczu=What do we see after closing our eyes? ## Koło Bermudzkie=Bermuda wheel ## Cinéma Vérité ## Niezapomniana noc=An unforgettable night ## Rodzinny interes=Family business ## Śmierć na 5=A-grade death ## Niestety=Unfortunately ## Kundelku ujadaj perełko rób piekto=Bark, you mongrel, raise hell, my pearl ## Film mówiony 1=Spoken movie 1 ## Czapka=Cap ## Ciastka=Cakes.
Written in English with optional Polish subtitles.
film