Volharden : gesprekken met Serge Toubiana. - Daney, Serge; Toubiana, Serge (Amsterdam : Octavo, 2011)
Flaptekst: Volharden is de 'autobiografie' van de bekende Franse filmcriticus Serge Daney. De tekst is gebaseerd op gesprekken met Serge Toubiana, die vlak voor Daneys voortijdige dood in 1992 werden afgerond. Daney begon in 1964 voor de beroemde Cahiers du cinéma over film te schrijven en richtte vanaf de jaren tachtig zijn aandacht tevens op televisie, reclame en nieuwe media. Volharden is een diepgaande analyse van Daneys engagement met de cinema, maar hij liet voor het eerst ook zijn persoonlijke levensverhaal doorklinken in het theoretische discours en gaf het daarmee zijn werkelijke draagwijdte. Het resultaat is een cinebiografie.
Persévérance
boek