Grenzen aan de Ethiek : Studium Generale 2008-2009 - Hertmans, Stefan (Gent : Academia Press, 2009)
Grenzen aan de ethiek? - Stefan Hertmans##Our Underachieving Colleges? - Robert Hoogewijs##Ethiek in het hoger onderwijs - Freddy Mortier##Klimaat, een kwestie van ethiek. Bouwstenen voor een duurzaamheidstransitie - Peter Tom Jones##Difficile est deponere longum amorem. On ethics and sustainable development - Elena Cavagnaro##Kritisch denken: de ethische dimensie - Maarten Boudry & Johan Braeckman##Ethiek in de media - Yves Desmet##Chantal Mouffe and the Limits of Ethics - Patrick De Vos##The Political, the Moral and the Juridical - Chantal Mouffe##Voor een andere universaliteit: inclusieve mensenrechten - Eva Brems##In de stad, in de wereld - Jan Goossens##Grenzen aan de geneeskunde: moeten we alles uitvoeren wat technisch mogelijk is? (debat) - Koen Raes, Lieven Annemans, Stan Monstrey, Guido van Nooten, Jan De Maeseneer##De banaliteit van de moraal - Arnon Grunberg##Ethiek in een versnellende technosamenleving - Jeroen Cluckers##Grenzen aan ethiek? De kracht van de moraal in ons - Ben Van Damme
Het zevende jaarboek van het Studium Generale van de Hogeschool Gent, lid van de Associatie Universiteit Gent, bevat de teksten van de lezingen gehouden tijdens het academiejaar 2008-2009.
boek