Het museum van de natie : van kolonialisme tot globalisering - Asselberghs, Herman; Lesage, Dieter (Brussel : Yves Gevaert, 1999)
Herman Asselberghs en Dieter Lesage: Globalisering als neokolonialisme: inleiding bij een catalogus voor een mogelijk museum##Koen Peeters: Tervuren: het mislukte bezoek##Lieven De Cauter, Lode De Clercq en Bruno De Meulder: Van 'exposition coloniale' naar 'cité mondiale': Tervuren als koloniale site##Ronald Soetaert: De nostalgie voorbij: over het museum van de toekomst##Dieter Lesage: Federalisme en postkolonialisme: over de natie als museum##Colette Braeckman: Met Mobutu van Congo naar Zaïre##Jan Blommaert: Met Kabila van Zaïre naar Kongo##Herman Asselberghs: 'Afrika', aids en identiteit: omtrent Damiaan, of een lokale film in zijn globale context##Robert J. C. Young: Kolonialisme en de machine désirante##Masao Miyoshi: Een wereld zonder grenzen? Van kolonialisme, over het verval van de natiestaat, naar transnationalisme
boek