Ensor en de avant-gardes aan zee - Van den Bussche, Willy (Brussel : Mercatorfonds, 2006)
Alechinsky, Pierre ; Appel, Karel ; Artan, Louis ; Baertsoen, Albert ; van den Berghe, Frits ; Böcklin, Arnold ; De Braekeleer, Henri ; Breitner, George Hendrik ; Brusselmans, Jean ; Bury, Pol ; Campendonck, Heinrich ; Cantré, Jozef ; Claus, Emile ; Courbet, Gustave ; D'Haese, Roel ; Dali, Salvador ; Van Damme, Suzanne ; Daumier, Honoré ; Degouve de Nuncques, William ; Delvaux, Paul ; Delville, Jean ; van Dongen, Kees ; Dotremont, Christian ; Ensor, James ; Evenepoel, Henri ; Fantin-Latour, Henri ; Finch, Willy ; Frederic, Léon ; Gailliard, Jean-Jacques ; Gauguin, Paul ; Gestel, Leo ; De Groux, Charles ; Van Hecke, Willem ; Jespers, Floris ; Jespers, Oscar ; Jorn, Asger ; Kandinsky, Wassily ; Khnopff, Fernand ; Kirchner, Ernst Ludwig ; Labisse, Félix ; Lhote, André ; Van Lint, Louis ; Magritte, René ; Masereel, Frans ; Mellery, Xavier ; Meunier, Constantin ; Milo, Jean ; Minne, George ; Monet, Claude ; Nolde, Emil ; Oleffe, Auguste ; Pantazis, Périclès ; Permeke, Constant ; Picasso, Pablo ; Raine, Jean ; Redon, Odilon ; de Regoyos, Dario ; Rops, Félicien ; Van Rysselberghe, Theo ; Salkin, Emile ; Saverys, Albert ; Schlobach, Willy ; Servaes, Albert ; Sluijters, Jan ; De Smet, Gustave ; Smits, Jakob ; Spilliaert, Léon ; Van Strydonck, Guillaume ; Toorop, Jan ; de Toulouse-Lautrec, Henri ; Tytgat, Edgard ; Vandercam, Serge ; de Velde, Henri Van ; Verheyden, Isidoor ; Verwee, Alfred ; Vogels, Guillaume ; Wappers, Gustaaf ; de Woestyne, Gustave Van ; Wolvens, Henri-Victor ; Wouters, Rik ; Zadkine, Ossip
Ensor en de avant-gardes aan zee. PMMK (Provinciaal Museum voor Moderne Kunst) Oostende. 29.09.2006 - 25.02.2007
boek
Keywords: Ensor, James