Omtrent manipulatie : studium generale 1. - Hertmans, Stefan (Gent : Hogeschool Gent, dienst Cultuur, 2003)
Inleiding. Stefan Hertmans##Ketchup is geen groente. Paul Van Grembergen##Het uur van de manipulatie. Willem Jan Otten##Over Okwui Enwezor en Documenta11 te Kassel. Ignace Bernolet##The Postcollonial constellation: contemporary art in a state of permanent transition. Okwui Enwezor##Globalisation: casting a shadow? Rik Coolsaet##De oorlog van de woorden. Rudy Doom##Manipulatie in de media. Liesbet Walckiers##Brave little Belgium, of de mobilisatie van de geesten in de Groote Oorlog. Sophie de Schaepdrijver##Der ewige Jude, een dadergetuigenis. Gie Van den Berghe##Transseksualiteit. Griet De Cuypere##Niemand is te vertrouwen. Paul D'Hoore##Genetisch gewijzigde planten. Marc Van Montagu##De lessen van de kunst, manipulatieve technologieën in de hedendaagse tentoonstellingspraktijk. Dieter Roelstraete##Geluidsmanipulatie. Eavesdropper##Machiavellissimo. Kim Ragaert##Het proces van de onschuldige activist. Guy Van Haerenborgh
boek