De groep. - Richter, Horst Eberhard; Marije, E.. (Utrecht Spectrum, 1973)
Hoe kan de groep bijdragen tot verandering van het individu en de gemeenschap? Richter beschrijft en analyseert de bedoelingen en activiteiten van twee oudergroepen en een groep in een stadsgetto. Deze groepen zien zichzelf als model, als representatieve microgemeenschap. Men wil binnen de groep de eigen identiteit terugvinden en modellen bouwen voor een betere maatschappij. (Bron: covertekst)
Oorspr. uitg.: Die Gruppe, 1972
Keywords: 316.35 -- Sociale groepen. Sociologie van de groep; #GOSA:XVII.PSY.M