Sterven is een kunst. - de Maesschalck, Edward; Verstaen, Geert; De Maeyer, Gregie; Deyaert, Alex (Leuven Davidsfonds, 1996)
Een man vertelt over de laatste twee levensjaren en de dood (thuis) van zijn - nog jonge - vrouw.
Het pijnlijk gevoel in de borst blijkt een kwaadaardig kankergezwel. Vanaf dan groeit het spook van de angst. Achter het behang, in het winkelkarretje, tijdens een fijn diner, het is er. Altijd en overal.Sterven is een kunst vertelt het oneindig droevige maar o zo menselijke en daarom ook intens mooie verhaal van de laatste twee levensjaren van Fryda van Damme. Na meer dan tien jaar staakt ze de medische strijd en weerstaat ze aan de lokroep van de verhaaste dood. Ze neemt bewust afscheid. Van haar man en kinderen, van vrienden en kennissen, van het leven met een toekomst. Maar ze viert ook feest, doet dolle uitstapjes, en laat zich vreselijk verwennen.In volle winter sterft ze vredig. Thuis. In schoonheid. Haar begrafenis heeft ze tot in de puntjes geregeld, haar laatste rustplaats uitgekozen. Sterven is een kunst laat geen enkele lezer onberoerd. Het brengt de vraag 'waarom leven wij' indringend ter sprake.