Ruusbroec en zijn mystiek. - Verdeyen, Paul S.J. (Leuven Davidsfonds, 1981)
Deze biografie schetst de figuur van Ruusbroec en zijn omgeving, zoals die na vijftig jaar kritisch onderzoek van de historische gegevens naar voren treedt. Voor wie heeft Ruusbroec zijn werken geschreven en waarom schreeef hij die in zijn eigen Brusselse volkstaal? Het tweede deel van dit boek bevat een keuze van teksten die in modern Nederlands zijn 'hertaald'. (Bron: covertekst)
Keywords: Ruusbroec, Jan van, -- 1293-1381.; Mysticism -- History -- Middle Ages, 600-1500 -- Belgium; Mystics -- Biography -- Belgium; 248 JAN VAN RUUSBROEC -- Spiritualiteit. Ascese. Mystiek. Vroomheid--JAN VAN RUUSBROEC