Het rode boekje citaten uit het werk van Mau Tse-toeng - Mao, Zedong; Schepel, C. (Utrecht Bruna, 1967)
Het merendeel van de citaten is terug te vinden in de 'Bloemlezing uit het werk van Mau Tse-toeng' die de periode 1924-1949 beslaat. De overige citaten zijn deels uit andere in boekvorm gepubliceerde geschriften, deels uit kranteartikelen, interviews, staatsstukken enz. afkomstig en dateren van na 1949