De bergrede : grondwet van het kristendom. - Lamberigts, Sylvester (Leuven Davidsfonds, 1977)
Bergrede - inleidende beschouwingen - koninkrijk der hemelen - zaligsprekingen ; Zalig de armen - zalig de treurenden - zalig de zachtmoedigen - zalig die hongeren en dorsten naar gerechtigheid - zalig de barmhartigen - zalig de zuiveren van hart - zalig die vrede stichten - zalig die vervolgd worden om gerechtigheid ; Aanmaning tot verantwoordelijkheid - vervolg bergrede in vogelvlucht
Keywords: 225*32 -- Sermones, redevoeringen van Jezus: bergrede; zaligsprekingen; Onze Vader; antithesen