Van Nicolaas van Myra tot Sinterklaas de kracht van een verhaal. - De Maeyer, Gregie; Ghesquière, Rita. (Leuven Davidsfonds, 1989)
De auteur brengt een wetenschappelijk verantwoord overzicht van de Nicolaasgeschiedenis. Die komt nog meer tot leven door de talrijke kleurenfoto's. Middeleeuwse iconen, latere schilderijen, zoeterige devotieprentjes, maar ook omslagen van de modernste jeugdboeken laten zien hoe Nicolaas van Myra alles overleefde : de beeldenstorm, het protestantisme én de geschiedenis.
Keywords: Nicholas, -- Saint, Bishop of Myra; 398.332.412 -- Sinterklaas; 82-93 -- Kinderliteratuur. Jeugdliteratuur