Geschiedenis theorie en praktijk. - Slicher van Bath, Bernard (Utrecht Spectrum, 1978)
Sinds rond 1930 hebben zich in de geschiedwetenschap en het historisch onderzoek grote veranderingen voltrokken. De belangstelling van de historicus heeft zich gaandeweg op andere aspecten van het menselijk leven gericht. Het is begrijpelijk dat thans vele historici zich bezinnen en zich afvragen wat de inhoud van de geschiedwetenschap is of zou moeten zijn, en daarmee samenhangend ook welke de richting van het historisch onderzoek. Vanuit dit perspectief moeten de meeste van de artikelen in dit boek worden bezien. Naast de theorie komt ook de praktijk aan de orde in artikelen over sociale stratificatie en economische geschiedenis. (Bron: covertekst)
Keywords: Netherlands -- Economic conditions; Economic history - -- Historiography; Historiography; History - -- Research - -- Netherlands; Social history - -- Historiography; 901 -- History Philosophy and theory