In een anekdote betrapt : duizend jaar schrijvers uit Noord en Zuid - Jonckheere, Karel 1906-1993 (Tielt Lannoo, 1971)
In dit boek overziet Karel Jonckheere de hele Nederlandse letterkunde en duwt honderd auteurs met hun neus op een vermakelijke of dramatische anekdote. Green grapjes alleen, maar een verrassend voorval, een houding, een karaktertrek, die telkens onverwacht licht werp op een boeiende persoonlijkheid. De reeks anekdoten begint bij Van Maerlant en Hadewijch en eindigt bij jonge, levende schrijvers. (Bron: covertekst)
Keywords: Authors, Dutch -- Anecdotes; Authors, Flemish -- Anecdotes; #GOSA:VIII.Lok.B.M; #GOSA:VIII.Lok.NL.M