De glorie van de cartografie een geïllustreerd overzicht van kaarten en kaartenmakers. - Bricker, Charles; Tooley, Ronald Vere; Baggerman, J. G. (Amsterdam Elsevier, 1969)
Scheepsjournalen, reisverhalen en situatieschetsen leverden de gegevens waarop de eerste cartografen bij het in kaart brengen van nieuw ontdekte gebieden steunden. In 'De glorie van de cartografie' komt de geschiedenis van de grote pioniers opnieuw tot leven aan de hand van vele interessante illustraties uit de belangrijkste cartografische werken en uit de reisverslagen van grote ontdekkingsreizigers.
Keywords: 910.4 <09> -- Ontdekkingsreizen. Reizen. Expedities. Reisverhalen--Geschiedenis van ...; 912 <036> -- Cartografie. Kaarten. Plattegronden. Atlassen--Gidsen. Inleidingen; 528.9 -- Cartography. Mapping (textual documents)