Bevrijd om te dienen bijbelse en eigentijdse bevrijdingstheologie en -catechese. - De Pauw, Frans; Vliebergh-Sencie-leergang. Afdeling catechese Leuven augustus 1977 (Antwerpen Patmos, 1978)
Het eerste deel van het boek wordt gewijd aan de dynamische activiteit van Frans De Pauw binnen de Vliebergh-Sencie-Leergang afdeling catechese.
Het tweede deel handelt over bijbelse en eigentijdse bevrijdingstheologie en -catechese. Wanneer men aan christenen de vraag zou stellen : waarvan bent u eigenlijk verlost dan kan men tot voor kort een antwoord vernemen dat men sinds eeuwen en unaniem doorgaf : van de zonde. De laatste jaren wordt dit antwoord aarzelender en meer complex. Verlossing schijnt meer te impliceren dan een verlost worden van zonden alleen. Men brengt nu onbevangen de christelijke verlossingsleer in verband met de emancipatiebewegingen en met totaal menselijke bevrijding. Deze toch wel grondige verschuiving en verruiming vormt de hoofdinhoud van het boek.
Naast een exegetische en theologische herbezinning besluit het boek met enkele opties voor een bevrijdingscatechese en opent nieuwe perspectieven op verkondiging en geloofsbegeleiding.
Bij het emeritaat van professor Frans De Pauw p. 7-83
Keywords: 268.71 -- Bijbel en catechese--(algemeen); 268 <063> -- Catechese. Godsdienstonderwijs--Congressen; 268.74 -- Moraal en catechese--(algemeen); #GOSA:XXI.Alg.M