Emmanuel Levinas een filosofie van het gelaat. - Bouckaert, Luk (Brugge Orion, 1976)
In dit boek dat een kennismaking wil zijn met het werk van Levinas worden de belangrijkste themata van zijn denken toegelicht : de angst voor het absurde, het streven naar zelfbevestiging, de verschijning van het gelaat, het mysterie van de dood en de liefde, het raadsel van Gods afwezigheid, de verblinding van de Westerse filosofie.
Keywords: Lévinas, Emmanuel; 165.62 -- Fenomenologie; 1 LEVINAS, EMMANUEL -- Filosofie. Psychologie--LEVINAS, EMMANUEL