En de mens schiep de mens medische (r)evolutie en ethiek. - Schotsmans, Paul. (Kapellen Pelckmans, 1988)
In dit boek wordt de medische revolutie aangevoerd als model voor de technologische vooruitgang van onze tijd. Revolutionaire voorplantingstechnieken, het wegnemen en overplanten van organen, methoden om het leven te verlengen enz. komen voortdurend in het nieuws en lokken heel wat discussie uit.
Keywords: Ethics, Medical; 174.2 -- Beroepsmoraal van de artsen. Medische beroepsethiek; 241.63*5 -- Theologische ethiek: bio-ethiek (bioethiek); genetische experimenten; transplantatie; eugenetica