Het geloof van een kardinaal gesprekken met Godfried Danneels. - Van Hoof, Guido; Danneels, Godfried (Kapellen Pelckmans, 1988)
In vraag en antwoord schetst Godfried Daneels de grote lijnen uit zijn leven : een jeugd in het perspectief van het priesterschap, studiejaren te Leuven en te Rome, receptie van het concilie, professoraat te Brugge en aan de KUL, inzet voor de liturgie, twee gelukkige jaren als bisschop van Antwerpen, de opvolging van kardinaal Suenens als aartsbisschop van Mechelen / Brussel en als voorzitter van de Belgische bisschoppenconferentie, de opdrachten die Johannes Paulus II hem toeschoof. Maar, tussendoor of meer systematisch, kwam ook zijn kerkbeeld ter sprake, de geloofsdeemstering in de met christendom doordrenkte beschavingen, het lezen van de tekenen des tijds, christelijk leven en sterven, - en boven dat alles zijn diep geloof in God en aan de kerk als bron van hoop.
Keywords: 929 DANNEELS, GODFRIED -- Biografie. Genealogie. Heraldiek--DANNEELS, GODFRIED