Binnen het jaar het lijden en de dood van Jezus. - Michiels, Robrecht (Averbode Altiora, 1983)
De auteur biedt hier een diepgaande studie aan over het lijden en de dood van Jezus, vooral gezien vanuit de oudste evangelist Marcus. Duidelijk komt aan het licht dat Jezus' leven en optreden in vele opzichten zo revolutionair was, dat het wel op een gewelddadige wijze, ja binnen het jaar, een eind moest krijgen. Naast Marcus wordt ook aandacht besteed aan de lijdensverhalen van Matteüs, Lucas en Johannes. Direct hierbij aansluitend wordt het mysterie van lijden en dood belicht, dat niet meer los gezien kan worden van Jezus, de mens van alle tijden. We hebben hier te doen met een rijk gedocumenteerde exegetische studie, maar tevens in het tweede gedeelte met een pastoraal gerichte visie op lijden en dood aan de hand van de recente theologische inzichten.
Keywords: 225*5 -- Laatste avondmaal. Proces van Jezus. Lijden. Kruisiging; 268.711 -- Bijbel en catechese--(themata); #GOSA:I.NT.Evan.M; #GOSA:III.CHR.M