Het Vlaamse volksleven. - Peeters, Karel Constant, 1903-1975 (Hasselt Heideland, 1962)
Het hoofdthema van de pocket zijn de volksgebruiken, zoals die tot uiting komen door heel het leven van de Vlaamse volksmensen van de wieg tot het graf, en zoals ze verbonden zijn met de vele volksfeesten. De auteur geeft een belangwekkend overzicht van het steeds veranderend en immer vergroeid volksleven en benadert zo dicht mogelijk een objectieve, levendige karakteristieken van het Vlaamse volk.
Bevat bibliografie
Keywords: #GOSA:XIV.Alg.M