Catharina van Siena en haar tijd een kerklerares. - Nigg, Walter; Madder, Th.C.; Loose, Helmuth Nils (Antwerpen Nederlandsche boekhandel, 1980)
Catharina Benincasa, dochter van een stoffenverver uit Siëna en derde-ordelinge van H. Dominicus, heeft in haar korte leven (1347-1380) een grote invloed uitgeoefend op het wereldgebeuren, op het geloof en op de kerk. Daarom werd ze al in 1461 heilig verklaard. In 1970 werd ze als enige vrouw naast Theresa van Avila tot de waardigheid van kerklerares verheven.
Keywords: 235.3 CATHARINA SENENSIS -- Hagiografie--CATHARINA SENENSIS