Waarom moeten mensen lijden? - Arts, Herwig; Peetermans, Danny (Leuven Davidsfonds, 1985)
In dit boek gaat Herwig Arts op zoek naar mogelijke lichtpunten. Hij doet dit schroomvol, vanuit het besef dat het lijden nooit tot een vanzelfsprekend fenomeen kan worden herleid. Maar hij ontdekt hoe de mens, doorheen zijn bezinning over het waarom van het lijden, stilaan gevoerd wordt tot een verdieping vn het geloof in Gods Voorzienigheid.
Keywords: 216.5 -- Goed en kwaad: lijden