De eeuw van Jan van Eyck - Tissink, Fieke; Tentoonstelling. Brugge. Groeningemuseum (Gent-Amsterdam Ludion, 2002)
Bij de expositie 'De eeuw van Van Eyck 1430-1530: de Vlaamse Primitieven en het Zuiden' in Brugge, verscheen, naast de 'grote' catalogus ook dit magazine. Hierin belicht kunsthistorica Tissink (wetenschappelijk medewerker publieksbegeleiding Rijksmuseum Amsterdam) in den toegankelijk geschreven tekst heel kort dezelfde onderwerpen: de voortrekkersrol van Jan van Eyck met in zijn kielzog andere Vlaamse primitieven en de wisselwerking tussen de Vlaamse schilders en die uit Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal. De tekst is geïllustreerd in zwart/wit. Hierna volgt een platendeel (in kleur) waarin een kleine selectie van schilderijen is opgenomen, gedeeltelijk details. Meestal is alleen de titel vermeld, soms een kort bijschrift. Met een beknopte biografie van Van Eyck, zonder bibliografie en register. Deze uitgave kan voor een heel breed publiek een introductie zijn op het onderwerp. (Bron: NBD Biblion)
15.03.2002 - 30.06.2002
Versch. ter gelegenheid van de tentoonstelling: "De eeuw van Jan van Eyck, de Vlaamse Primitieven en het Zuiden 1430-1530"
Keywords: Exhibitions; 75.033.5 -- Schilderkunst van de gotiek. Schilderkunst van de late-Middeleeuwen; 759.9493 -- Arts Painting Belgium