Terugkeer naar innerlijkheid. - Dupré, Louis; Cardoen, Edith (Antwerpen Nederlandsche boekhandel, 1981)
Uitgangspunt van dit boek is de vaststelling dat onze moderne cultuur lijdt aan objectivisme en een daaruit voortvloeiende vertekende en uitgeholde subjectiviteit. Echte innerlijkheid en directe transcendentie-ervaring zijn, zoniet onmogelijk, dan toch uiterst moeilijk geworden. Het ontegensprekelijk religieus reveil van vandaag volstaat niet om het a-theïstisch getij te keren. Daartoe is een grondige ommekeer nodig in de opvatting en de beleving van de subjectiviteit. Terugkeer naar innerlijkheid biedt geen systematische leer over de religieuze belaving. Het wijs op enkele nog aanwezige sporen die leiden naar een innerlijk centrum dat zijn verankeringspunt heeft in een transcendente werkelijkeheid. (Bron: covertekst)
Bewerking van: Transcendent selfhood, 1976
Keywords: 248 -- Spiritualiteit. Ascese. Mystiek. Vroomheid