Voorbij het narratief van neergang - Elchardus, Mark. (Leuven Lannoo Campus, 2015)
Onze samenleving zit in een neerwaartse spiraal. Dit gevoel is sterk aanwezig bij de 2000 jongvolwassenen die voor dit boek werden geïnterviewd. Maar gelukkig is het niet alleen kommer en kwel. Integendeel. Wat hun persoonlijke toekomstdromen betreft, tonen de jongvolwassenen zich bijzonder positief. Het boek beschrijft hun leven, hun zorgen en dromen. Daarin tekent zich een nieuwe samenleving met nieuwe mogelijkheden af. En toch... Deze generatie is angstig omdat de maatschappelijke neergang haar overweldigt en zij zich niet bij machte voelt om het tij te keren.
Mark Elchardus over de toekomst van de maatschappij
Keywords: 316.32 -- Globale samenlevingsvormen